Έκτακτα Δελτία

Έκτακτο δελτίο 18/11/2017

Διάστημα 17-19/11/2017

Nέα επιδείνωση του καιρού ενώ καλά καλά δεν έχει απομακρυνθεί από Ανατολικά και Βόρειοανατολικά το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας που απασχόλησε τα κεντρικά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, και μάλιστα φαίνεται ότι το νέο ίσως να είναι και ισχυρότερο από το προηγούμενο. Αναμένουμε λοιπόν να ξεκινήσει να μας απασχολεί από σήμερα το βράδυ μέχρι και αύριο το μεσημέρι. Το κύμα αυτό θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ έντονες βροχοπτώσεις με φαινόμενα αρχικά στην Δυτική Πελοπόννησο την Ήπειρο και το Ιόνιο, τις επόμενες ώρες, ενώ αμέσως αργότερα μέσα στην νύχτα σήμερα “μπαίνει” στην Αττική και θα την απασχολεί έως και τις προ-μεσημβρινές ώρες.

Ακολουθούν ξανά το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, Εύβοια και Βοιωτία σύμφωνα πάντα με τα τελευταία δεδομένα. Μικρή ανάπαυλα το μεσοδιάστημα μεταξύ της αλλαγής της μέρας από Σάββατο έως και Κυριακή για τα κεντρικά, ενώ οι βροχές θα συνεχίζονται στο Αιγαίο. Στην επόμενη φάση της κακοκαιρίας, θα έχουμε την κύρια κυκλωνική δομή που αποδυναμωμένη θα πλησιάζει τις ακτές της Πελοποννήσου, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δώσει πολύ έντονα φαινόμενα αρχικά στην Δυτική Πελοπόννησο, και εδώ θέλει προσοχή γιατί οι άνεμοι ίσως πλησιάσουν τα 10 bf. Το θετικό είναι ότι ενώ θα προχωράει στο εσωτερικό της ξηράς, θεωρούμε ότι θα αποδυναμώνεται όλο και περισσότερο, και θα φτάσει περίπου το μεσημέρι της Κυριακής σαν απλή καταιγίδα στην Αττική, χωρίς καν να διατηρεί τα χαρακτηριστικά του κυκλωνικού συστήματος που προαναφέραμε, σχήμα, και ένταση ανέμων.

Θα θέλαμε λοιπόν να παρακαλέσουμε όλους την προσοχή στις μετακινήσεις, για την αποφυγή προβλημάτων, μιας και είναι αδιανόητο να θρυνίσουμε και άλλα θύματα.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close