Σύγχρονη Ζωή

Νέες εφευρέσεις :Τροφές και σκεύη του αύριο.

Παγωτό χωρίς ενοχές και μαγικές κούπες.

Νέες εφευρέσεις έρχονται στη ζωή μας κάθε τόσο. Ας δούμε κάποιες από αυτές σε τροφές και σκεύη του αύριο.

Παγωτό χωρίς ενοχές

Το νέο παγωτό ήρθε με μόνο 360 θερμίδες στο μισό κιλό περίπου. Πιό συγκεκριμένα υπάρχουν 360  Κcal / pint, όπου pint = 568 ml για τη Βρετανία ή 473 ml για Αμερική. Το παγωτό βέβαια υπάρχει σε όλες τις γεύσεις. Οι τροφές του αύριο λοιπόν, όπως το συγκεκριμένο παγωτό είναι εμπλουτισμένο με πρωτείνη και έχει χαμηλές θερμίδες εφόσον στην παρασκευή του χρησιμοποιείται στέβια, ζάχαρη απο καλάμι και αλκοόλη.

“Φάτε το όλο, στη καθισιά σας” προτρέπει ο παρασκευαστής του. Βέβαια, μπορεί τα παραπάνω συστατικά να είναι κατάλληλα προς βρώση, ωστοσο δεν αποτελούν και διατροφικό ιδεώδες. Αλλά και πάλι η απάντηση από τους αρμόδιους είναι οτι το συγκεκριμένο παγωτό ήλθε “για να μπορέσουν να φάνε ξανά παγωτό όσοι σκέπτονται τη διαιτά τους”.  Με αυτά και με εκείνα, το συγκεκριμένο προιόν κατάφερε να ξεπεράσει τις ετήσιες πωλήσεις του κατά 2.500% παραπάνω έναντι αυτών του προηγούμενου χρόνου, αφήνοντας πίσω του άλλες πολύ γνωστές παρασκευάστριες εταιρίες του χώρου.

Μαγικές κούπες

Οντως μαγικές θα μπορούσαν να θεωρηθούν αυτές οι κούπες εφόσον καταφέρνουν να ζεστάνουν αλλά και να διατηρήσουν τον καφέ μας ακριβώς στην επιθυμητή θερμοκρασία. Οσοι προτιμούμε ζεστό το καφέ μας ξέρουμε οτι ο πολύ καυτός θα μας μουδιάσει τη γλώσσα. Αντίθετα, ένας χλιαρός, δεν θα “πίνεται”. Ετσι λοιπόν,μερακλήδες του καφέ, έφτιαξαν κούπα απο κεραμική επίστρωση. Μέσα στη κούπα υπάρχει δεύτερη επιφάνεια απο ανοξείδωτο ατσάλι, Αυτη η διπλή επίστρωση καταφέρνει να κρατήσει τον καφέ ή το τσάι σε θερμοκρασία μεταξύ 50 C – 65 C γιά περίπου μιά ώρα, όσες φορές και εάν επαναλάβουμε τη γέμισή του.

Ας το μαρτυρήσουμε :Το μυστικό βρισκεται σε ένα μικρό, φορτιζόμενο, σχεδόν ενσωματωμένο δίσκο-πάτο της κούπας.

Επεξεργασία άρθρου περιοδικού TIME, November 27/December 4,2017, σελ. 65 – 66

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close