Ταξίδια Ελλάδα

Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Ελάτη, Μετέωρα, Καρδίτσα

Σύγχρονη ζωή, φύση, αξιοθέατα.

 

Τα Τρίκαλα, η Καλαμπάκα, η  Ελάτη,τα Μετέωρα, η Καρδίτσα έχουν κοινό χαρακτηριστικό τη φύση και τα δέντρα. 

 

Στα Τρίκαλα θα βρούμε και τον ποταμό Ληθαίο. Η κεντρική γέφυρά του ενώνει την κύρια πλατεία των Τρικάλων με τον πεζόδρομο της Ασκληπιού.

Από πού πρέπει να περάσετε:

Πηγαίνοντας στα Τρίκαλα θα πρέπει να επισκεφθείτε τη παλιά πόλη που αποτελείται από δύο συνοικίες. Το Βαρούσι, που έως το 1930 θεωρούνταν η αρχοντική συνοικία των Τρικάλων. Και τη συνοικία Παλιά Μανάβικα οπού εκει σήμερα βρίσκονται αρκετές από τις καλύτερες ταβέρνες και cafe-bar των Τρικάλων.Επίσης να επισκεφθείτε το Φρούριο της πόλης που στολίζει το τοπίο. Στο Φρούριο βρίσκεται το τεράστιο ρολόι που τοποθέτησαν οι Οθωμανοί τον 17ο αιώνα μαζί με μια καμπάνα βάρους 650 κιλών. Πρεπει να δείτε ακόμα το Τζαμί του Οσμάν Σαχ (Κουρσούμ Τζαμί) ένα μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO με μολυβοσκέπαστο θόλο. Και βέβαια τα μουσεία της πόλης που είναι αρκετά.

Άλλα σημεία ενδιαφέροντος:

Στα 25 χιλιόμετρα από την πόλη των Τρικάλων, μπορείτε να  βρειτε την Καλαμπάκα και τα εντυπωσιακά Μετέωρα με τα 30 μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά. Την Ελάτη το χωριό που είναι χτισμένο αμφιθεατρικά μέσα σε δάσος από έλατα,σε ύψος 920 πολύ κοντά στη Καρδίτσα. ΄Η την Παλαιοκαρυά με τα τοξωτά της γεφύρια, τα τρεχούμενα νερά της και την άγρια φυσική ομορφιά της και φυσικά τη Λίμνη Πλαστήρα.

Για να απολαύσετε την περιοχή η μετεωρολογική ομάδα του καιρός  έχει φροντίσει ώστε ο καιρός  του Νομού Τρικάλων να είναι πάντα στη διάθεση σας. Πως ; Μπείτε στο Kairos.gr. Πατήστε Ελλάδα -> Θεσσαλια-> Τρίκαλα  ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή σας ενδιαφέρει και έτσι θα πληροφορηθείτε τις καιρικές συνθήκες του προορισμού σας. Εάν δε κατοικείτε στην περιοχή μπορείτε να έχετε άμεσα και εύκολα τον καιρό για την πόλη σας.

Εάν λοιπόν «πατήστε» εδώ -> καιρός  θα κατευθυνθείτε στο KAIROS.GR.

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση στην εγκυρότερη πρόγνωση για την ευρύτερη περιοχή του Νομού Τρικάλων.

Τρίκαλα, η πόλη όπου το ποδήλατο αποτελεί τρόπο ζωής.

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Δείτε επίσης

Close
Close