Έκτακτα ΔελτίαΚαιρός / Καιρικά Νέα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του Καιρού

Αύριο Πέμπτη & Παρασκευή 24 & 25/5/2018

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό σχηματίζεται αυτή τη στιγμή στην βόρεια Ιταλία. Αυτό κινούμενο προς το δυτικό Ιόνιο θα φτάσει στην χώρα μας.

Στη διαδρομή του θα ανατροφοδοτηθεί με μεγάλα ποσά υγρασίας.Επιπλέον στα τροποσφαιρικά στρώματα θα δημιουργήσει αστάθειες με ανοδικά ρεύματα και έντονες βροχές και καταιγίδες. Τέλος, λόγω της συσσωρευμένης σκόνης στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας, του πολύ υψηλού δείκτη αστάθειας στην επιφάνεια CAPE (1200 με 1400) και Lifted index -4 με -5, του διατμητικού ανέμου (wind shear) καθώς και της απότομης εισόδου από θερμό σε ψυχρό μέτωπο στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, θα δημιουργηθούν και τοπικά ισχυρές χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικότερα.

Από το μεσημέρι και μετά η είσοδος του χαμηλού στην χώρα μας θα γίνει αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας. Η θερμοκρασία προς τις απογευματινές και κυρίως τις βραδινές ώρες θα αρχίσει να πέφτει. Το αποτέλεσμα φυσικά θα είναι το να αρχίσει να ψυχραίνει ο καιρός.

Βροχές με καταιγίδες με έντονες χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στα εξής ηπειρωτικά τμήματα για σήμερα Πέμπτη προς τις βραδινές ώρες και αύριο Παρασκευή τις απογευματινές ώρες :

  • Ανατολική, Δυτική Θεσσαλία,
  • Ανατολική, Κεντρική Μακεδονία με Θράκη,
  • Ανατολική, Βόρεια με Δυτική Αττική,
  • Βόρειο-ανατολική Εύβοια,
  • Βόρεια, Ανατολική, Νότιο-ανατολική και Δυτική Πελοπόννησο, και
  • Βόρειο-δυτική Ήπειρο.

Oi άνεμοι θα στραφούν από Νότιο-ανατολικές σε Βόρειες, Βόρειο-ανατολικές διευθύνσεις. Θα πνέουν σε Ιόνιο και σε Αιγαίο πέλαγος στα 5 με 6 μποφόρ με παράλληλη ενίσχυσή τους προς το Σάββατο όπου θα φτάσουν τα 7 και ίσως τοπικά τα 8 μποφόρ.

Ίδιες συνθήκες θα επικρατήσουν και το Σαββατοκύριακο όπου ανάλογα φαινόμενα θα έχουν και τα νησιά του βόρειο-ανατολικού, νότιο-ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης.

Χάρτης φαινομένων για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή

Η έκδοση του έκτακτου δελτίου είναι από το Kairos.gr 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Δείτε επίσης

Close
Close