Έκτακτα ΔελτίαΚαιρός / Καιρικά Νέα

Ανάλυση του καιρού για το επόμενο τριήμερο

Αναλυτικά τα υψόμετρα των χιονοπτώσεων

Σύμφωνα με τα τελευταία τρεξίματα των μοντέλων όπως όλα δείχνουν οι ημέρες μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες των Χριστουγέννων θα κυλήσουν με αρκετά καλές συνθήκες, ηλιοφάνεια και κάποιες λίγες συννεφιές. Επίσης η θερμοκρασία θα προλάβει να αγγίξει και τους 17 με 18 Βαθμούς στις νότιοανατολικές νησιωτικές περιοχές.Τώρα όσον αφορά προς το απόγευμα των Χριστουγέννων αυτό φαίνεται να αποτελεί παρελθόν και να αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού. Πιο αναλυτικά: αποκομμένος Αυλώνας (short wave trough) θα βρει την δίοδο να κατέλθει από τα βόρεια γεωγραφικά πλάτη της Ευρώπης προς τα νότιοανατολικά κράσπεδά της με αποτέλεσμα να επηρεάσει και την χώρα μας.Το ψυχρό αυτό μέτωπο σε συνδυασμό με το αποδυναμωμένο χαμηλό που θα συναντήσει, θα προσπαθήσει να δώσει εκτός από τις βροχές και κάποιες χιονοπτώσεις σε βόρεια, κεντρική Ελλάδα και βόρειοανατολική Πελοπόννησο ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Βάση των παραγόντων ( freezing level) επίπεδο παγοποίησης, wet bulb zero level , των 850 Hpa ανωτέρων γεωδυναμικών υψών, πολύ πιθανόν – τονίζω – πολύ πιθανόν να προλάβει να δει κάποια νιφαδόπτωση και η πόλη της Θεσσαλονίκης  τα μεσάνυχτα των Χριστουγέννων προς την επόμενη ημέρα αλλά  για λίγο.

Αναλυτικά θα αναφερθούν παρακάτω τα υψόμετρα των χιονοπτώσεων ανά την περιοχή σε ολόκληρη την επικράτεια πλην όμως της Μακεδονίας και της Θράκης.

  • Για Αττική: Πάρνηθα, Πεντέλη, Κιθαιρώνας, Υμηττός και γενικά όλα τα ορεινά της Αττικής με κανονική χιονόστρωση. Κηφισιά, Χαλάνδρι και γενικά όλα τα Βόρεια Προάστια πάνω από τα 200 με 250 μέτρα με κανονική χιονόπτωση. Οι υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Αττικής μέχρι το Σύνταγμα θα έχουν χιονόνερο ή βροχόπτωση και ίσως αυτά τα φαινόμενα συνοδεύονται με κάποιες λιωμένες νιφάδες, ενώ μέχρι και τον Πειραιά θα επικρατήσει η ασθενής βροχόπτωση.
  • Για Πελοπόννησο:  Νομός Κορινθίας πάνω από τα 300 με 350 κανονική χιονόπτωση ενώ πάνω από τα 600 με 700 μετρα και προς Τρίκαλα Κορινθίας θα έχουμε κανονική πυκνή χιονόστρωση. Νομός Αργολίδας θα χιονίσει ασθενώς πάνω από τα 400 μετρά ενώ πυκνή χιονόπτωση θα σημειωθεί πάνω από τα 750 με 800 μέτρα. Νομός Αρκαδίας θα υπάρχει ασθενής χιονόπτωση με τάση να γίνεται πιο πυκνή προς το ξημέρωμα της Τετάρτης και μέσα στην πόλη της Τρίπολης επίσης, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα γύρω χωριά, Αρτεμίσιο, Σπαθοβούνι, Κοσμάς, Λεωνίδιο και άλλες ημιορεινές περιοχές πάνω από τα 200 με 300 μέτρα. Νομός Λακωνίας υπάρχει η πιθανότητα να χιονίσει προς τα ξημερώματα της Τετάρτης και μέσα στην Σπάρτη, γενικά τα χωριά Καστόρι, Γεωργίτσι, Λογγάστρα, Κροκεές, Δαφνή και όσες περιοχές βρίσκονται πάνω από τα 200 με 250 μετρά θα έχουν χιονοπτώσεις ενώ χιονοστρώσεις θα σημειωθούν πάνω από τα 500 με 600 μέτρα. Τέλος μεγάλη πιθανότητα έως σίγουρη υπάρχει στο να σημειωθεί χιονόπτωση και μάλιστα πυκνή σε Καρδίτσα, Βόλο, Τρίκαλα και γενικά τα γύρω ορεινά των Νομών της Θεσσαλίας προς το βράδυ των Χριστουγέννων.
  • Όσον αφορά για την Περιφέρεια της Κρήτης θα χιονίσει ψηλά πάνω από τα 600 με 700 μέτρα χονδρικά και στα υπόλοιπα τμήματα θα σημειωθούν βροχές και κάποιες Καταιγίδες.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους με προσοχή από το Kairos.gr

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close