Έκτακτα Δελτία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων ( ισχύς 48 ώρες )

Πολικές θερμοκρασίες αλλά και ήπιες χιονοπτώσεις & εντός της Αττικής το Σάββατο

Νεα επιδείνωση και κλείσιμο θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες καθώς οι θερμοκρασίες σε πολύ υψηλό υψόμετρο, εκεί δηλαδή που η τροπόσφαιρα συνάδει με ατμοσφαιρική πίεση 500 hPa, θα συνεχίσουν να κατρακυλούν.

Αυτήν την ώρα είναι -33 C θα πλησιάσει στην Δυτική Ελλάδα τους -39 και στην κεντρική τους -37 C. Η πτώση αυτή δεν θα αφήσει ανεπηρέαστες τα επίπεδα της θερμοκρασίας στα 850hPa αλλά ούτε και τις θερμοκρασίες εδάφους με αποτέλεσμα να φτάσουν στα επίπεδα που απεικονίζει ο παρακάτω χάρτης από μηδέν δηλαδή μέχρι το βαθύ μπλε σε πολύ ορεινές περιοχές.

Σε πολλές περιοχές που ήδη χιονίζει η αυριανή μέρα θα είναι η χειρότερη. Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι το μεγαλύτερο μέρος των περιοχών που βρέθηκε ήδη στην δίνη του χαμηλού, όπως φαίνεται παρακάτω, θα συνεχίσουν να επιρρεάζονται με τα φαινόμενα και καθώς η θερμοκρασία θα χαμηλώνει και άλλο θα έχουμε χιόνι σε όλες της περιοχές πάνω από τα 200 μέτρα υψόμετρο.

Το χαμηλό θα αποδιοργανωθεί τις επόμενες ώρες αλλά χάνοντας τον στροβιλισμό θα φέρει χιονοπτώσεις σε όλες τις προσήνεμες περιοχές που το ΒΑ ρεύμα θα συγκρουστεί με το BΔ δηλαδή σε όλα τα παράκτια της χώρας μέχρι της μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και το Σάββατο στις κεντρικές και προσήνεμες περιοχές της Αττικοβοιωτίας και συγκεκριμένα αναμένουμε μεγάλη ένταση στην Κεντρική Εύβοια ενώ ο χιονιάς θα παρουσιάζει σταδιακή ύφεση από την Θεσσαλία και πάνω που θα έχουμε όμως ισχυρό παγετό.

Για καθημερινές πληροφορίες και προγνώσεις σημείων εμπιστευθείτε την σελίδα μας www.kairos.gr όπου μέσα στην ημέρα γίνονται συνεχείς ανανεώσεις προγνώσεων.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close