Έκτακτα ΔελτίαΚαιρός / Καιρικά Νέα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για Πελοπόννησο.

Χιονοπτώσεις μέχρι και τα Πεδινά τμήματα τμήματα.

Σύμφωνα με τα τελευταία τρέξιματα των μοντέλων έρχεται νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών τις αμέσως επόμενες ώρες και στην Πελοπόννησο ( κυρίως Ανατολική και Βόρειο Ανατολική). Ο λόγος της επικείμενης επιδείνωσης είναι διότι αυτή τη στιγμή χαμηλό από τα Νότιο Δυτικά τμήματα του Ιονίου και τον Κόλπο της Συρτής σχηματίζεται τάχιστα, με αποτέλεσμα αυτό να ανατροφοδοτηθεί. Επίσης, λόγο της πολύ Ψυχρής αέριας Μάζας που θα βρίσκεται από επάνω μας, λόγο των χαμηλών θερμοκρασιών σε επιφάνεια ανώτερα γεωδυναμικά ύψη των 850, 500 hpa ( εκτοπασκάλ) και της Εισβολής του θερμού μετώπου, τα φαινόμενα που θα σημειωθούν θα είναι υπό την μορφή πυκνών χιονοπτώσεων ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Πιο Αναλυτικά:

Από αύριο τις πρώτες πρωινές κιόλας ώρες ο καιρός αρχικά, στην Δυτική Βόρειο Δυτική Πελοπόννησο θα καταστεί άστατος με μπόρες βροχές και καταιγίδες ενώ πάνω από τα 400 με 500 μέτρα ή όποια βροχή θα μετατρέπεται σε πυκνή Χιονόπτωση κυριως στους Νομούς Μεσσηνίας ( Καλαμάτα, Πύλος Μεθώνη, Αρτεμισία Πυκνές χιονοπτώσεις, Κορώνη), Ηλείας ( Πύργος Αμαλιάδα), Αχαΐα ( Πάτρα, Ρίο, Αίγιο). Τώρα, όσον αφορά για την Ανατολική, Βόρειο Ανατολική Πελοπόννησο από νωρίς κιόλας το Πρωί στους Νομούς ( Λακωνίας πάνω από τα 400 μέτρα, Αρκαδίας έως πεδινα τμήματα, Αργολίδας πάνω από τα 350 μέτρα, Κορινθίας πάνω από 300 μέτρα) θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις ενώ στα πεδινά χιονόνερο ή χιονοχάλαζο.

Έπειτα, από τις μεσημβρινές με απογευματινές ώρες και ύστερα στις παραπάνω προαναφερθείσες περιοχές αφού θα έχει εισέλθει η πολλή ψυχρή αέρια μάζα πάνω από την Πελοπόννησο οι χιονοπτώσεις στα παραπάνω τμήματα θα πυκνώσουν ενώ προοδευτικά θα αρχίσουν να πέφτουν και τα επίπεδα παγοποίησης με αποτέλεσμα οι όποιες βροχοπτώσεις να μετατραπούν σε χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιπεδινά με πεδινά τμήματα. Προσοχή θα πρέπει να δείξουν όσοι θα κινηθούν στους Νομούς Λακωνίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Αργολίδας από τα 150 μέτρα και πάνω οι χιονοπτώσεις θα είναι πολύ πυκνές για αυτό να είστε εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες διότι θα υπάρχουν και χιονοστρώσεις 15 με 20 cm, από τα 400 με 500 μέτρα 25 με 30 cm. Τέλος, λόγο της ενίσχυσης των Βόρειο Ανατολικών Ανέμων στα 7 με 8 μποφόρ ίσως στα πιο ορεινά τμήματα και συγκεκριμένα πάνω από τα 850 με 900 μέτρα να σημειωθούν και χιονοθύελλες.

Τέλος, να σας επισημάνουμε ότι θα υπάρξουν και δύο χάρτες. Ο ένας χάρτης είναι για τις πρωινές με μεσημβρινές ώρες και ο δεύτερος για τις απογευματινές με Βραδινές ώρες. Δείξτε προσοχή στις Περιοχές όπου είναι μαρκαρισμένες με μωβ και πορτοκαλί χρώμα.

Το έκτακτο δελτίο είναι από το Kairos.gr

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Δείτε επίσης

Close
Close