Πρόγνωση Αττικής

Νέα επιδείνωση του καιρού στην μισή χώρα και καθαρόαιμος χιονιάς Αττικοβοιωτίας

6/1/2019

Mια νέα κακοκαιρία μας έρχεται με B.Aνατολική συνιστώσα αυτήν την φορά και αναμένουμε να επιρρεάσει τα κεντρικά και τα νότια της χώρα μας από τις επόμενες ώρες. Αυτήν την φορά η Αττική θα ντυθεί στα λευκά αφού εκτός από την πτώση της θερμοκρασίας που θα αγγίξει τους μηδέν βαθμούς θα έχουμε και έντονες χιονοπτώσεις από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Οι χιονοπτώσεις αναμένουμε να είναι έντονες από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας περίπου για ένα 6ωρο, αλλά περιμένουμε και κάποια νέα υποτροπή το πρωί της Τρίτης η οποία θα εξασθενήσει μέχρι το μεσημέρι.

Από αυτό το σημείο και μετά ίσως να υπάρχει ο υετός σαν συστατικό αλλά δεν θα υπάρχουν οι θερμοκρασίες που ευνοούν το χιόνι αφού απο τα 500-850 mb. Ακόμα και στις θερμοκρασίες εδάφους θα έχουμε την βαθμιαία άνοδο της θερμοκρασίας εκτός απροόπτου.

Ο λόγος που θεωρούμε ότι τα φαινόμενα δεν θα πάρουν παράταση  είναι γιατί: α).υπάρχουν  ισχυρές χαμηλές πιέσεις στα βόρεια της χώρας μας που λειτουργούν ως ανασταλτικός παράγοντας για την παραμονή και τροφοδοσία του ψύχους νοτιότερα και β).στην ουσία ένα δεύτερο χαμηλό στον κόλπο της Σύρτης μπερδεύει ακόμη πιο πολύ την ατμόσφαιρα. Εάν δεν είχαμε αυτό το χαμηλό στον κόλπο της Σύρτης θα είχαμε νέα επιδείνωση για την Β. Ελλάδα αλλά τίποτα για την νότια. Εάν πάλι είχαμε παράλληλα ισχυρότερο το χαμηλό της Σύρτης το οποίο θα κινούνταν ανεπηρέαστα ανατολικά, θα είχαμε εκ νέου επιδείνωση από τα δυτικά καθώς και εγκλωβισμό μεγάλης μάζας από το ψύχος στην νοτιότερη Βαλκανική. Αλλά δεν τα έχουμε όλα αυτά.

Τα μοντέλα βλέπουν τα παραπάνω ακριβώς βάση της στατιστικής λειτουργίας τους καθώς και της προηγούμενης συμπεριφοράς του καιρού, δηλαδή των δεδομένων εισόδου που λαμβάνουν από τους δορυφόρους και τους σταθμούς εδάφους.

Συντονιστείτε στις κάμερες του καιρός :

https://science.kairos.gr/camera-athens-1/
https://science.kairos.gr/camera-athens-2/

Πιείτε ζεστά τσαγάκια και ντυθείτε καλά. Στο κάτω-κάτω ένας χιονιάς είναι θα περάσει.

Οι προγνώσεις της Αθήνας καθώς και άλλων σημείων της Αττικής πάντα στην διάθεση σας, με ανανεώσεις προγνώσεων κάθε 6 ώρες, από:  https://www.kairos.gr/weather/greece/attica/attica/athina/

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Δείτε επίσης

Close
Close